PÅ SVENSKAIN ENGLISH

Tervetuloa tutustumaan Australian Labradoodleen ja Australian Cobberdogiin

Kasvatamme Australian Labradoodle/Australian Cobberdog -rotuisia koiria. Toimimme säilyttääksemme rodun alkuperäiset, perustajien määrittelemät linjat, jonka tavoitteena on monien sukupolvien ajan jalostaa ahkeraa, ihmisrakasta ja allergiaystävällistä koirarotua. Australian Labradoodle ei ole pelkkä Villakoiran ja Labradorinnoutajan sekoitus, vaan jopa kuudesta kantarodusta kehitetty rotu.


Vuosikymmenten kehitystyön tulos

Aidon Australian Labradoodlen sukupuu näyttää koiran polveutuvan suoraan rodun perustaneista linjoista (Rutland Manor tai Tegan Park). Toisin sanoen, alkuperäisissä linjoissa jokainen koira oli sekoitus vähintään kolmesta seuraavasta rodusta: Labradorinnoutaja, Villakoira, Irlanninvesispanieli, Amerikancockerspanieli ja Englannincockerspanieli. Australian Labradoodlen luomistyö on jatkunut useiden vuosikymmenien ajan ja jatkuu edelleen. 

Aidon rodun tunnistat sukupuusta

Aidolla Australian Labradoodlella on suora, perustajakoirista asti rakentuva sukupuu. Rotua kutsutaan myös nimillä Authentic Australian Labradoodle, True Australian Labradoodle, ASD Labradoodle ja Australian Cobberdog. Australian Labradoodle kannattaa aina hankkia kasvattajalta, joka pystyy todistamaan koiran alkuperän, terveystiedot ja sukupuun. 

Valitettavasti moni kasvattaja on myös yrittänyt hyötyä aidon Australian Labradoodlen hyvästä maineesta ja upeista ominaisuuksista myydessään omia koiriaan. Tämän takia pelkkiä Labradorinnoutajien ja Villakoirien risteytyksiä yritetään myydä harhaanjohtavasti. Tähän ansaan ei kannata mennä, sillä sekarotuiset koirat ja Australian Labradoodlet tai Australian Cobberdogit ovat täysin eri asia. 

Sessan’s ALD on Australian Cobberdogien kasvattajana MDBA:n, sekä Australian Labradoodlen kasvattajana ALAEU:n rekisteröitynyt jäsen.


Kasvatustyömme perustuu rodun perustajien määrittämiin linjoihin:
ALAEU:n rotujärjestön säännöt
MDBA:n rotujärjestön säännöt