IN ENGLISH

Alma

Olimme haaveilleet koirasta jo vuosia, etenkin lapset. Olimme luvanneet lapsille hankkivamme koiran heti jos löytyy sellainen, josta ei tule allergiaoireita. Ajattelimme kuitenkin mielessämme, ettei sellaista koiraa olekaan.

Eräänä elokuisena kesäaamuna saimme suruviestin. Meille läheinen ihminen menehtyi äkillisesti sairaskohtaukseen. Murheen murtamina yritimme selvitä päivästä toiseen. Yön pimeinä hiljaisina hetkinä surffailin tietokoneella etsien jotakin lohtua sieltä. Tänä päivänäkään en oikein ymmärrä, miten päädyin löytämään tämän koirarodun ja Sessan’sin sivut. Löysin kasvattajan yhteystiedot, lähetin sähköpostia johon sain raapusteltua jotain perusteluja koiran hankinnalle. Muutaman päivän päästä tuosta saimmekin ilouutisen ja ilmoituksen, että olemme pentujonossa ja mahdollisesti voisimme saada oman koiran. Meidän perheen toipumisen tie alkoi siitä hetkestä, vaikkakin pienin askelin. Toivo ja ilo oli herännyt henkiin, elämä jatkui kaikesta surusta ja murheesta huolimatta.

Odotimme kaksi vuotta Almaa ja olemme olleet ikionnellisia tästä ihmeellisestä ja inhimillisestä olennosta perheessämme. Odotusaika oli pitkä, mutta se kannatti. Tämä koira on tuonut niin paljon onnea ja iloa perheeseemme, että sitä on vaikea edes sanoin kuvailla.

Almalla on ihana luonne: Se rakastaa kaikkia ihmisiä ja nauttii saadessaan rapsutuksia ja silityksiä. Alma nautiskelee sohvalla olosta, mutta tekee mielellään temppuja ja oppii myös nopeasti mitä vaan, kunhan palkkiot ovat kohdillaan. Se on innokas leikkijä, pallohullu ja pehmolelujen suolestaja luullen olevansa suurikin metsästyskoira! Alma on aina valmiina lähtemään perheemme mukaan. Se matkustaa jopa autossa mielellään, kunhan vain saa olla siellä missä muukin perhe. Alma ei juuri piittaa vieraista koirista, mutta tuttujen koirakavereiden kanssa tykkää leikkiä. Hän ei hauku juuri ollenkaan, ihmettelee vain usein miksi muut haukkuu ja räksyttää. Alma on myös aina iloinen. Joskus hän saa ”hepulit” ja saattaa juosta ympyrää aina uudestaan ja uudestaan. Vastakohdaksi tähän hän saattaa rauhoitella itseään pehmolelullaan ”nunnuttelulla”   nukahtamispisteeseen saakka.

Olemme koiran omistajina vielä alkutaipaleella ja opimme joka päivä itsekin jotain uutta – onhan tämä ensimmäinen koiramme. Alma on nyt 2 v 4 kk ja olemme harrastaneet hänen kanssaan vähän kaikkea: Agilitya, Rallytokoa, Dobo-pallojumppaa, koiratanssia, esine-etsintää ja Tokoa. Oma suosikkini oli kantarellikurssi, jolla tämä ”nenäihmeemme” löysi kantarellit tosi helposti. Opiskelen sosiaalipedagogista koiratoimintaa ja Alma on ollut työpaikallani ns. ”työtehtävissä” omassa ohjauksessani. Lisäksi tyttäreni kouluttaa Almasta itselleen Hypo-koiraa.

Olen ollut erittäin vaikuttunut siitä mihin nämä koirat pystyvät! Alma tarvitsee paljon aikaa ja huomioita sekä lempeää koulutusta. Se pystyy kuitenkin toimimaan tarvittaessa omaehtoisestikin ja tekemään omia päätöksiä. Alma on viisas ja ihmeellinen koiraksi! Olemme erittäin onnekkaita ja kiitollisia siitä, että meillä on juuri tämä koira – oma Almamme.