IN ENGLISH

Aslan

 

Perheen äidin koira-allergian takia koiran hankintaa ei ollut koskaan harkittu vakavasti, vaikka kaikki olemmekin aina tykänneet kovasti koirista. Tyttäremme oli toivonut koiraa joululahjaksi siitä saakka, kun hän osasi puhua ja kirjoittaa. Ja hän kirjoitti sen toivelistaansa vielä teini-iässäkin!

Tyttäremme on sairastanut pitkään reumaa, jossa hyvät ja huonot jaksot vaihtelevat. Voi kuinka monesti olisimme huonona jaksona suoneetkin hänelle oman karvakaverin lohduttamaan, poistamaan kipua ja piristämään, mutta allergia mietitytti meitä kovasti. Lopulta juuri tyttäremme löysi ALD-rodun, ja yhtenä sairastelun huonona jaksona häntä piristääksemme lähdimme Hankoon tutustumaan rotuun. Ja voisi sanoa, että sille tielle me jäimme! Tyttäremme kertoikin kaikille tutuille, että 15 vuoden ”käännytystyö” oli vihdoin kannattanut!

Koiraa odotettiin koko perheen ja lähisuvun voimin kuin tulevaa lastenlasta. Odotus venyi lähes vuoden pituiseksi, mutta oli lopulta sen väärti. Olimme toivoneet pentueen rauhallisinta yksilöä, jotta tyttäremme vaihteleva terveystilanne sekä koiran luonne ja energisyys kohtaisivat mahdollisimman hyvin. Eläinlääkärin pentutestissä lukee mm. ”Kiinnostunut, mutta jörön oloinen. Varovainen, mutta osoittaa omaa mieltä. On avoin, mutta tarvitsee vahvistusta ensimmäisen vuoden aikana…”

”Jöröstä” tuli Aslan, joka on nyt reilun puolen vuoden iässä kaikkea edellä mainittua ja paljon enemmän! Reippautta ja rohkeutta on tullut roppakaupalla. Aslan on erittäin innostunut metsässä liikkuja, ja kulkee sujuvasti myös kaupungilla. Se on taitava oppimaan uusia asioita ruokapalkalla (tarpeiden tekeminen ulos, istu, odota, tänne, tuo pallo jne.) Aslan on aluksi hieman varautunut uusien ihmisten kanssa, mutta tutustuttuaan mitä mainioin kaveri! Erityisen mieluinen leikki on herkkujen etsiminen. Silloin kuuluu kova tuhina ja sen nenä on korkealla pystyssä herkkua paikantamassa. Leikki alkaa piilottajan sormien haistelulla ja komennolla ”Etsi!”. Aslan on myös meidän perheen kulinaristi! ”Olisko ruoka-aika?” on varmasti mukavin lause, minkä se tunnistaa…

Aslan kuuluu perheeseemme kuin se olisi ollut meillä aina. Se tietää oman paikkansa ja sillä on omat lempipuuhat perheenjäsenten kanssa: hanskapainia isännän kanssa, pitkiä metsälenkkejä emännän kanssa ja yhdessä oleilua tyttären kanssa. Ensimmäinen yökyläily ”mummolassa” kesti sovitun 1-2 yön sijasta kolme yötä, koska mummin sanojen mukaan ”Täällä sujuu niin hyvin!” Se kertoo koirasta ja sen luonteesta paljon, sillä isovanhemmat eivät aiemmin ole (olleet) koiraihmisiä, päinvastoin mummi on aina vähän pelännyt koiria. Mutta nykyään Aslan nukkuu mummolassa yhdessä isovanhempien kanssa!