IN ENGLISH

Jalo

Olimme jo vuosia harkinneet koiran hankintaa, mutta eläinallergiani oli estänyt sen.

Jostain kuulin koirasta, joka olisi allergiaystävällinen. Eräällä automatkalla Veeti -poikani löysikin internetistä Sessan’s ALD-sivut, joihin tutustuimme. Nettisivuilta ihastelimme koirien kuvia ja luonnetta. Päätimme ottaa yhteyttä kasvattajiin Hangossa ja sovimme tapaamisen. Jo heti ensimmäisen käynnin yhteydessä vahvistui koiran hankintapäätös ja jäimme pentujonoon odottamaan omaa pientä Australian Labradoodlea.

Jalo syntyi 27.12.2015 ja 19.2.2016 saimme pienen vaaleakarvaisen koiranpennun kotiimme. Jalo on nyt yhdeksänviikkoinen, mutta luulisi sen olevan jo vanhempi käytöksensä vuoksi. Heti ensimmäisenä iltana aloimme opettamaan Jaloa käymään ulkona tarpeillaan. Nyt yhdeksänviikkoisena se pyytää jo ulos vinkumalla. Jalo on luonteeltaan siis hyvin oppivainen, ei -sanan merkitys tuntui heti tutulta. Jalo liikkuu talossamme vapaasti, mutta se on jättänyt kaikki johdot, huonekalut yms. rauhaan. Muutenkin Jalo on erittäin rakastettava koira ja viihtyy hyvin sylissä. Jo ensimmäisenä iltana se painautui lempeästi rintaani vasten, painoi pienen päänsä olkapäälle päätäni vasten ja nukahti siihen. Tunsin sydämeni pakahtuvan onnesta!

Elämämme on muuttunut Jalon myötä aktiivisemmaksi ja pienen ystävämme hoito on koko perheen asia. Jalon lempipuuhaa on lumessa peuhaaminen, se juoksentelee hangessa ja kaivaa kuonolla uraa mennessään. Se on oppinut myös seuraamaan omistajiaan vierellä kävellen tai läheisyydessä. Sisällä maistuu jäniksenkorvat tai muut purulelut, myös pehmolelut saavat välillä innokkaasti kyytiä.

Jalo on ollut meillä nyt puolitoista viikkoa, eikä minun ole tarvinnut ottaa allergialääkkeitä koko aikana. Kasvattajaperheeltä saamme tarvittaessa opastusta koiran hoitoon, joten meille ei ole ollut tunnetta yksin jäämisestä koiran kanssa. Jalo on juuri sellainen koira jonka olen itselleni ja perheelleni kuvitellut. Uskon vakaasti, että sen kasvaessa ja varttuessa tunne vain vahvistuu. Jalo on meille hyvin tärkeä perheenjäsen, enkä voisi enää kuvitellakaan elämää ilman sitä.

Päivi Sarkeala