IN ENGLISH

Miksi Australian Labradoodle? 

Ensimmäinen koiramme, Madde, syntyi huhtikuussa 2004 ja hän jätti meidät lokakuussa 2018 ollessaan 14,5 vuotta. Vuoden 2009 lähtien olemme saaneet kasvattaa tätä ihanaa rotua ja moni perhe on saanut kotiinsa iloisen ja ihmisrakkaan Australian Labradoodlen. On oikeastaan ihme, että ylipäätään voimme kasvattaa koiria kotonamme, koska perheessämme on allergioita. Päädyimmekin aikanaan hankkimaan Australian Labradoodlen sen vuoksi, ettei se aiheuttanut oireita toisin kuin monet muut rodut.

 

Australian Labradoodlen perustajat ovat saaneet kehitettyä koirille turkin, joka on allergiaystävällinen. Meille tämän ominaisuuden säilyttäminen on tärkeää, onhan se mahdollistanut meillekin koirien pitämisen kotonamme.

Valitettavasti moni kasvattaja yrittää hyötyä aidon Australian Labradoodlen hyvästä maineesta ja upeista ominaisuuksista myydessään omia koiriaan. Esimerkiksi pelkkä Villakoiran ja Labradorinnoutajan risteytys, eli Orgin Labradoodle, ei välttämättä ole allergiaystävällinen. Aidon Australian Labradoodle -rodun parissa jalostustyötä on tehty jo usean sukupolven ajan, joten allergiaystävällisyys on varmemmin ennustettavissa. 

Sessan’s ALD