IN ENGLISH

Kukka

Lapsemme olivat aina kyselleet, voisiko meille hankkia lemmikin. Vaihtoehdot oli käyty läpi koirasta tarantellaan, mutta olin joutunut tyrmäämään kaikki ehdotukset vetoamalla siihen, että allergiaperheeseemme ei todellakaan voida hankkia lemmikkiä.´

Syksyllä 2014 aloin kuitenkin itse haaveilla koirasta. Asumme metsän vieressä ja kaipasin lenkkikaveria metsäpoluille. Löysinkin pian itseni googlaamasta allergiaystävällisiä koirarotuja ja siellä törmäsin Australian Labradoodleen. En ollut koskaan ennen kuullut tästä rodusta, mutta siihen tutustuessani olin heti myyty! Rotua kuvailtiin näin; allergia- ja lapsiystävällinen seurakoira, joka sopii hyvin perheen ensimmäiseksi koiraksi, ja joka sopeutuu helposti lähes mihin vain! Tämä vakuutti minut ja parin viikon kuluttua olin sopinut tapaamisen Hankoon.

Koirat olivat vieläkin ihanampia kuin olin kuvitellut, niin minun kuin muidenkin perheenjäsenieni mielestä.  Maksoimme heti varausmaksun ja aloimme odottaa perheeseemme duudelia. Odotusaika oli pitkä, lähes vuoden, mutta toisaalta ajan pystyi käyttämään koiran tuloon valmistautumiseen. Seurasimme innoissamme pentujonon etenemistä ja viimein heinäkuussa 2015 Sessanilta ilmoitettiin, että Happyn ja Colonelin pentueesta riittäisi yksi pentu meillekin.

Kun Kukka viimein muutti meille syyskuussa 2016, elämämme muuttui lopullisesti. Ihastuimme heti pieneen karvapalleroomme. Kukka sopeutui uuteen kotiinsa melko nopeasti, ja sen jälkeen olemme eläneet koiraperheen elämää. Jossain vaiheessa jatkuvasti moppia heilutettuamme mietimme, tuleeko Kukasta koskaan täysin sisäsiisti, mutta huoli oli turha. Kukka oppi kyllä, ja nykyään hän ilmaisee hyvin selvästi, koska haluaa päästä ulos.

Kukasta tuli heti uusi perheenjäsen ennestään nelihenkiseen perheeseemme. Lasten on ollut helpompi tulla koulusta kotiin, kun vastassa on aina iloinen duudeli eikä tyhjä koti. Kukka rakastaa ulkoilua säällä kuin säällä, ja ilahtuu suunnattomasti aina, kun pääsee emäntänsä tai isäntänsä kanssa kohti uusia seikkailuja. Lähimetsässä Kukka saa vilistellä päivittäin vapaana, mikä onkin sen mielestä huippua. Mielellään Kukka kulkee hihnassakin, mutta vapautta ei voita mikään. Kukka harrastaa kaivamista ja lumessa möyrimistä. Palloleikit ovat myös mieleisiä. Väsyneenä Kukka nauttii rapsuttelusta ja silittelystä. Suihkuun Kukka menee aina kuin tilaisuus tarjoutuu, vaikka väkisin. Olemmekin jo tottuneet yllätysvieraaseen suihkuhuoneessa!

Kukka on erittäin kiinnostunut kaikista ihmisistä, mutta erityisesti se pitää lapsista. Kukka haluaisi myös tutustua kaikkiin koiriin, jotka hän näkee, mutta haukkuvia koiria Kukka arastelee. Hän on hyvin hienotunteinen tuntemattomia koiria kohtaan, mutta tuttujen koirien kanssa Kukka rakastaa leikkiä. Kukka on utelias, ja tutustuu nopeasti uusiin ihmisiin, eläimiin ja ympäristöihin. Kukka on hurmannut kaikki tuttavamme kauneudellaan ja rauhallisella luonteellaan.